Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Adevărul
Anul şi data apariţiei: 16-02-2013
Tematica: problematica steagului secuiesc
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Şanse să se calmeze spiritele? Ministrul ungar de Externe propune discuţii cu omologul român privind problema steagului secuiesc
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://adevarul.ro/international/europa/Sanse-calmeze-spiritelel-ministrul-ungar-externe-propune-discutii-omologul-roman-privind-problema-steagului-secuiesc-1_511f2c9500f5182b856896c8/index.html


Ministrul de Externe ungar, Janos Martonyi, a propus discuţii cu omologul său român, Titus Corlăţean, pentru a aborda situaţia restricţionării în România a arborării steagului secuiesc, a declarat vineri pentru MTI purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ungare. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Cotidianul „Daily Mail" „atacă" din nou. Românii, „drobul de sare" car... Şeful biroului Urmăriri din IPJ Constanţa, reţinut pentru tentativă de... Târg de antichităţi şi de mâncăruri tradiţionale în Piaţa Amzei: bucur... Într-o scrisoare privind detaliile unei vizite a lui Martonyi la Bucureşti, acesta i-a transmis lui Corlăţean că „parteneriatul strategic solid" dintre cele două state asigură o bază suficientă pentru a rezolva probleme ca cele reprezentate de folosirea simbolurilor etnice sau disputa privind cursurile în limba maghiară de la universitatea de Medicină din Târgu Mureş, a declarat Gabor Kaleta. Săptămâna trecută, secretarul de Stat pentru Afaceri Externe Zsolt Nemeth a declarat că interzicerea de către două judeţe din România a folosirii steagului secuiesc pe clădirile publice este o "agresiune simbolică" şi a încurajat autorităţile locale din Ungaria să îşi manifeste solidaritatea arborând steagul secuiesc pe clădirile primăriilor.
Citeste mai mult: adev.ro/miawk3    
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.